Verslag snoeidag 30 jan. 2016 ANV

Verslag  snoeidag 30 jan. 2016 ANV

Tijdens het melken regent het al heel de tijd. Vlug eten….en snel naar het Slagenland. Gewoon een dikke jas en warme kleren aan want “ ach ..het zal wel niet doorgaan…er zal wel niemand op komen dagen met zulk slecht weer” .

In December 2015 is al besloten om op 30 jan. 2016 onze jaarlijkse snoeidag te houden. En dan is het maar afwachten wat voor weer het zal zijn.

Wie had kunnen denken dat het zo’n slecht weer zou zijn. Rond half 10 staan Frans , Theo, en ik in de stromende regen op het terrrein. “ We wachten maar even…er zal wel niemand komen..dan gaan we over een half uur naar huis”

Dat hadden we mis!! Even later staat er zo’n man of 25 rondom ons heen;aangekleed in regenpakken en vol goede moed!

We starten met een bakske met een worstenbroodje(Bedankt Annoeska!)

Daarna heet Frans iedereen welkom en neemt de afspraken nog even door:

  • Allemaal zagen en knippen?
  • Samen alles opladen
  • Alles samen opruimen(vorig jaar waren er al mensen vroeger weggegaan)
  • Alles op eigen risico

Theo Machielsen (Staatsbosbeheer) heet ook iedereen welkom en geeft aan dat je met vragen gedurende de dag bij hem terecht kunt. Hij wenst ons veel plezier!

Aan de slag! En het blijft maar regenen,regenen, regenen. Lang leve de dikke kleren ….het wordt steeds zwaarder aan mijn lijf.

Noud zaagt bomen langs 70 cm af: “ want dan hoef ik niet heel de tijd te bukken!! En ik word tot op de huid toe nat …stom dat ik geen regenpak heb meegenomen. Gelukkig zijn mijn laarzen waterdicht…..er loopt dat ook wel water in maar geen water uit.

Om 12.15 uur zijn Anouska en haar vriend er weer met koffie, erwtensoep en broodjes. De erwtensoep is gesponsord door Moes!

Rond 13.00 uur stoppen we met zagen en gaan we opruimen en karren laden. Jan de Bie rijdt met de tractor alle karren het land in. Dat is de jaarlijkse taak van Jan. Hij heeft het er maar druk mee!! De grasmat blijft ook niet echt intact . De hoffotograaf (loes de Bie) is ook aanwezig en maakt foto’s van heel het gebeuren.

Om 14.00 is al het hout opgeladen en zijn alle karren vol. Iedereen is weer voorzien van kachelhout.

We sluiten rond 14.15 uur af met koffie. Jan is ondertussen nog steeds bezig om de karren uit het land te rijden en de modder vliegt ons om de oren. Dat mag de pret niet drukken.

En als ik met de keet weg wil rijden breekt het wiel af maar ook dat wordt weer opgelost. Al met al een snoeidag met veel regen en wat andere strubbelingen. Maar we hebben veel gelachen en het was een leuke gezellige dag!

Dank aan fam. Moes voor de erwtensoep
Dank aan fam de Bont voor de catering
Dank aan Theo Machielsen van Staatsbosbeheer voor de hulp
Dank aan iedereen die aanwezig was!Tot volgend jaar….dan neem ik wel een regenjas mee .

Groeten Harrie Biemans

Comments are closed.