Snoeidag 2017

Snoeidag 2017

In BN de Stem stond een mooi verhaal over de snoeidag van 2016. Dit als aankondiging voor de snoeidag van dit jaar. Het beloofde een mooie dag te worden! En dat werd het ook, ongeveer 7 graden, lekker weer en de grond is bevroren, met droge sloten.

Frans heet ons welkom. Een speciaal woord van welkom voor Theo Machielsen van Staatsbosbeheer. Theo geeft ons nog extra uitleg over het zagen en knippen en vertelt waar de takken moeten liggen. Hij wijst erop dat er deze week nog een man verongelukt is tijdens het bomen zagen. Daar wij als ANV-vereniging alles met de hand doen (niet elektrisch) mag deze dag toch doorgaan. Theo zal ook heel de dag aanwezig zijn.

We beginnen met koffie en worstenbrood, gehaald door Noud, daar Anoeska, onze vaste hulp voor de catering, helaas deze keer niet kan helpen, daar ze in de lappenmand zit. We zijn ongeveer met 30 mensen, vanuit Drunen tot en met Oosterhout. We gaan heel voortvarend te werk met zagen en knippen. De zagen zijn van Staatsbosbeheer en zijn wel erg bot! Er wordt een flink stuk heg platgelegd. Om ongeveer 12.30 uur gaan we aan de soep met broodjes. Na het eten gaan we de karren laden. Deze worden steeds groter en voller. Er is haast geen werk voor Jan de Bie want de auto’s rijden zo over het land, met volle karren.

We drinken nog koffie en gaan rond 14.30 uur naar huis. Wanneer we afsluiten zegt iedereen: “tot volgend jaar”. Een teken dat het opnieuw goed bevallen is!

De Pipowagen breng ik terug naar Frank de Bont, die hebben we dit jaar niet nodig gehad. We willen de familie Moes en de familie de Bont hartelijk bedanken voor de catering. En familie de Bie, bedankt voor de verzorging van deze mooie dag.

Tot volgend jaar! Harrie Biemans

Comments are closed.