Excursie Reusel 25 september 2010

Excursie Reusel 25 september 2010

We verzamelen op het Vaartje bij de “Stee” om met 19 personen te vertrekken naar Reusel.

We bezoeken een meervallenkwekerij. De voormalig varkenshouder is 25 jaar geleden overgestapt  op het afmesten van meervallen. 5 Jaar geleden is hij na verplaatsing in Reusel terecht gekomen. Een mooi bedrijf dat op een zo energiezuinige manier van een klein visje een lekkere meerval van ongeveer 1500 gram laat groeien in ongeveer 5 maanden. Klaar voor consumptie. We mochten tijdens de presentatie enkele hapjes proeven gemaakt van deze vis. Na een bezoek in zijn winkel gingen vele met een gerookt visje naar de auto.

Na een lekkere lunch in restaurant de Klok, gingen we onder leiding van een gids op pad om de natte natuurparel in het natuurgebied  ’t Beleven te bekijken. De gids kon goed vertellen en had bij veel plantjes een leuk verhaaltje. Na 2 uur wandelen met soms de paraplu open, maar meestal dicht kwamen we weer aan bij de Klok voor een afsluitend drankje. Een leuke en leerzame excursie.

Loes de Bie

Comments are closed.